Inwoners delegatie gaat advies uitbrengen over aansluitroutes Lelystad Airport

Inwonersdelegatie gaat advies uitbrengen over aansluitroutes Lelystad Airport

De minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft donderdag 9 november een bewonersdelegatie uitgenodigd haar te adviseren over de aansluitroutes voor Lelystad Airport. Dit als extra stap direct na de internetconsultatie en de consultatie van luchtruimgebruikers. Daarnaast heeft zij het comité gevraagd voorstellen te ontwikkelen voor de bijdrage van inwoners aan het verdere luchthaven traject. De minister heeft de bewoners expliciet verzocht het ministerie open, frank en vrij te adviseren over de wijze waarop het Ministerie haar communicatie richting bewoners dient op te zetten. Het comité heeft aangegeven eind november een advies uit te kunnen brengen.

Eerder heeft het ministerie Alexander ter Kuile uit Overijssel bereid gevonden een delegatie van inwoners uit alle betrokken provincies samen te stellen. Ter Kuile was van 2001 tot 2009 secretaris-generaal van de Civil Air Navigation Services Organisation (CANSO) en is woonachtig onder een van de geplande routes voor Lelystad Airport. Hij heeft de regionale actiecomités uit diverse provincies uitgenodigd deel te nemen. Werkgroep Laagvliegroutes Nee uit Friesland heeft eerder deze week aangegeven niet aan de bewonersdelegatie bij te dragen. Naast de heer Ter Kuile bestaat het bewonerspanel uit drie inwoners van de provincie Gelderland, twee inwoners van Flevoland, één uit Noord-Holland, twee uit Drenthe en drie uit Overijssel.

De minister heeft tijdens het gesprek met de delegatie benadrukt dat zij een onafhankelijk advies zoekt, waarin het comité haar visie geeft op de totstandkoming van Lelystad Airport. Het comité is vrij om te adviseren over onderwerpen die het adviescomité zelf van belang acht. De minister heeft toegezegd het comité van informatie te voorzien die het ministerie ontvangen heeft in de internetconsultatie en de gesprekken met vertegenwoordigers van luchtruimgebruikers.

Meer informatie bij Adviescomité Inwoners : Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Alexander ter Kuile
Tel: 0548-546008

Marianne Wuite
marianne.wuite@minienm.nl
06-20013687

 

Leden adviescommissie inwoners:

Alexander ter Kuile (voorzitter)

Drenthe:
· Geke Kiers, Uffelte
· Petra Kanitz – Huijbers, Koekange

Flevoland:
· Judo Bakker, Emmeloord
· Ton van Aalderen, Biddinghuizen

Gelderland:
· Hans den Besten, Harderwijk
· Jules van der Weerd, Hattemerbroek
· Ellen Out, Ede

Noord Holland:
· Ruud Holswilder, Bergen

Overijssel:
· Wim Liesker, Ossenzijl
· Leon Adegeest, Dalfsen
· Jan Rooijakkers, Dalfsen