Economische schade door laagvliegroutes

Samenvattend is de conclusie dat het direct onder de vliegroutes gaat om te verwachten grote schade aan:

  •  872 verblijfsaccommodaties
  •  232.596.480 euro omzet
  • 5220 banen. De bedrijven in dit gebied zullen direct geraakt worden in de kernwaarden van hun commerciële aanbod: rust stilte en natuur.
    De omzetten zullen zwaar negatief getroffen worden en uiteindelijk zal met name dit deel van de recreatiesector met verliezen, faillissementen en werkeloosheid te maken krijgen. Daarbij zullen de uitstralende effecten, ook veel verder in de regionale economie, dusdanig voelbaar worden dat ook de leefbaarheid in het getroffen gebied in het geding zal komen. Ook is het duidelijk dat een maatschappelijke kosten- baten analyse voor het openstellen van Lelystad Airport ontbreekt.Een onzorgvuldige afweging van economische belangen zal leiden tot serieuze schadeclaims en daarmee hoge extra kosten voor de overheid.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie