De aanvliegroutes worden opnieuw onder de loep genomen

Vandaag bij RTV Oost: De aanvliegroutes van Lelystad Airport worden opnieuw onder de loep genomen. Dat heeft staatssecretaris Sharon Dijksma vandaag laten weten.

Dit gebeurt naar aanleiding van de vele zorgen die uit Overijssel en Gelderland zijn gekomen over die vliegroutes. Van bewoners van onder meer de wijk Stadshagen in Zwolle, maar ook betrokkenen van vliegveld Teuge.

Gevolgen

De huidige aanvliegroutes zouden namelijk gevolgen hebben voor het parachutespringen vanaf Teuge, en ook voor het zweefvliegen bij Lemelerveld.

Daarom laat Dijksma nu een expertbureau opnieuw kijken naar de voorstellen die er liggen. Daarnaast voert ze gesprekken met luchtruimgebruikers en experts over de recreatieve luchtvaart in de omgeving.

Volgens de planning worden de definitieve aanvliegroutes in november vastgesteld.

Hoog Overijssel

Voor Leon Adegeest van actiegroep Hoog Overijssel komt de brief van Dijksma onverwacht. Ook omdat ze eerst stellig was in de discussie over de aanvliegroutes. “Ik ben enigszins verrast door het nieuws”, aldus Adegeest.

Niettemin is hij blij, maar hij houdt een slag om de arm. “We moeten eerst nog kijken wat er precies opnieuw bekeken gaat worden. Het liefst zien we dat het hele besluitproces opnieuw bekeken wordt.”

Bekijk interview met Leon Adegeest als reactie hierop

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie