Stand van zaken

Hoe staat het met de acties sinds de routes vorige week bekend zijn gemaakt door het Ministerie I&M.

De bekendmaking van de routes heeft niet alleen Overijssel en Friesland maar ook Gelderland uitgedaagd om in actie te komen tegen de laagvliegroutes en de toenames van vliegbewegingen in de komende jaren vanuit Lelystad Airport.

De voorbereidingen voor de rechtsgang door Stichting HoogOverijssel zijn volop gaande. De Gemeente Dalfsen heeft de daad bij het woord gevoegd en een aanzienlijk bedrag gestort op rekeningnummer NL17RABO0319099776 ten name van Stichting HoogOverijssel. In navolging van deze bijdrage zien wij van harte ook de steun van de overige Gemeenten die onder de vliegroutes liggen tegemoet. En uiteraard voor een ieder die de juridische procedure een hart onder de riem wil steken.

Intussen zal op dinsdag 11 juli in OBS de Paperclip in Stadshagen, Oude Wetering 82, 8044 PA Zwolle een informatieavond zijn over de vliegroutes zoals ze nu getekend staan. Zie ook onze site www.HoogOverijssel.nl of volg ons via Facebook/hoogoverijssel.nl

Op 12 september zal in grote getale richting Den Haag worden gegaan om de petities aan de Tweede Kamer aan te bieden. Daarover in de komende weken meer nieuws.

HoogOverijssel en Laagvliegroutes NEE Friesland zijn volop in beweging om het tij te keren, dat wil zeggen, Lelystad Airport Kan Hoger Moet Hoger. Wij gaan door!

Namens de Stichting HoogOverijssel
Jan Rooijakkers en
Actiegroep HoogOverijssel
Gea de Wit-Verweij

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie